środa, 23 stycznia 2013

Dieta antygrzybicza - część pierwsza



FAZA PIERWSZA DIETY ANTYGRZYBICZEJ

Plan diety antygrzybiczej według Doug’a Kaufmanna.
Podstawy tej diety wynikają z faktu, że toksyny wydzielane przez grzyby w organiźmie człowieka mogą siać spustoszenie w układzie odpornościowym i mogą spowodować wyniszczenie organizmu. Eliminacja grzybów zapobiega wydzielaniu tych toksyn i przywraca normalne funkcjonowanie organizmu. Faza pierwsza w diecie wymaga przestrzegania ścisłych ograniczeń dietetycznych przez kilka tygodni, zanim zezwoli sie na urozmaicenie żywności.

Geneza diety

Doug Kaufmann jest prekursorem diety przeciwgrzybiczej. Jest autorem, wykładowcą i gospodarzem programu telewizyjnego zdrowiu „Poznaj przyczyne”. Kaufmann podkreśla  znaczenie diety i ćwiczeń i promuje wyszukiwanie bezpieczniejszych alternatyw dla leków farmaceutycznych. Nie posiada on wykształcenia medycznego a firma medialna, której jest wlaścicielem nie oferuje konsultacji lekarskiej czy pomocy medycznej.
 
Jak to działa?

Dieta antygrzybicza jest całkowicie oparta na usuwaniu grzybów z ciała ludzkiego. Bazuje na wyniszczajacej naturze toksyn wydzielanych przez grzyby w organiźmie i pozytywnych skutkach po usunieciu tych toksyn z ciała.  Grzyby pasożytują w ciele ludzkim i żywią się spożywanymi przez czlowieka cukrami i węglowodanami. Faza pierwsza w diecie wymaga redukcji i eliminacji cukrów i węglowodanów.

Żywność dozwolona i niedozwolona

Podczas pierwszej fazy diety przeciwgrzybiczej, należy zredukowac węglowodany i cukry. Dozwolone są produkty mleczne jogurty i masło, ale tylko w przypadku, kiedy nie wystepuje alergia na laktoze (grzybica układowa może się przyczynić do powstania takiej alergii). Dopuszczalne są następujace białka: jajka, niektóre orzechy, wołowina, kurczak i ryby. Warzywa są dozwolone, z wyłączeniem warzyw bogatych w skrobię i grzybów. Większość owoców cytrusowych i marchew na bazie soków są dozwolone. Faza pierwsza w diecie jest bardziej rygorystyczna, aby zagłodzić grzyba, potem inne produkty mogą zostać ponownie wprowadzone w drugiej fazie.

Oczekiwane korzyści

W początkowej fazie obumierania grzybów objawy mogą się pogorszyć, zanim stanie się lepiej. Po początkowej fazie obumierania, doświadcza sie ustąpienia objawów związanych z grzybica, takich jak drażliwość, bóle głowy, suchość skóry, złe trawienie, problemy z koncentracją i wielka ochota na słodycze.

Rozważania

Konsultacja z lekarzem przed rozpoczeciem jakiejkolwiek diety jest wskazana. Ze względu na wysokie ilości białka (kosztem węglowodanów) w fazie pierwszej antygrzybiczej diety, nie jest ona zalecana osobom z zaburzeniami czynności nerek. Ze względu na brak węglowodanów w diecie nie jest ona zalecana dla kobiet w ciąży lub karmiących piersią. Ważne jest również aby w razie nieporządanych efektów ubocznych podczas diety zasięgnac opinii lekarskiej.
 cdn.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz